وضعیت قطعی آب مشترکان در پاییز و زمستان امسال چگونه خواهد بود؟
به گزارش اقتصاد معاصر؛ محسن اردکانی امدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با این وجود اگر روند مصرف با همین روند ادامه یابد در بلند مدت با مشکل تامین آب در استان تهران مواجه خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران خاطرنشان کرد: تهران دیگر گنجایش بارگذاری جمعیتی جدید ندارد و باید در این زمینه اقدام کرد به طور مثال باید جمعیت در دیگر نقاط کشور که دسترسی به آب دارند، توزیع شود.
وی بر ضرورت توجه همگانی به مدیریت مصرف آب تاکید کرد و گفت: مدیریت مصرف راهکاری است که می تواند کمک کننده باشد به شکلی که هرچه مدیریت مصرف جدی تر گرفته شود، مشکلات کمتر خواهد شد.
وضعیت منابع آبی تهران در سالهای اخیر به شدت بحرانی بوده و میانگین بارش سالانه در تهران طی چند دهه گذشته حدود ۲۵ درصد کاهش یافته است، این کاهش بارندگی به طور مستقیم بر حجم ذخایر سدهای اطراف تهران نیز تاثیر منفی گذاشته است.
همچنین میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی در تهران به مرز بحرانی رسیده است، سطح این منابع طی ۲۰ سال گذشته بهطور میانگین حدود ۱۲ متر افت داشته و این مسئله باعث افزایش فرونشست زمین در برخی مناطق شهری شده است.
از طرف دیگر حدود ۷۰ درصد از آب شرب تهران از سدهای اطراف شامل سدهای کرج، لار، طالقان، ماملو و لتیان تامین میشود ضمن اینکه کاهش بارندگیها باعث کاهش ذخیره این سدها تا حدود ۴۰ درصد ظرفیت شده است./ ایرنا